Algemene voorwaarden van Stichting Strelende Handen

 

DE ALGEMENE VOORWAARDEN BEHOREND BIJ HERPLAATSING HONDEN

Artikel 1 Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder.

  • Stichting Strelende Handen: de rechtspersoon en haar vertegenwoordigers, die als werkzaamheden het tijdelijk huisvesten en verzorgen van honden hebben, hierna te noemen 'de stichting'.
  • Contractant: een natuurlijk persoon die de eigenaar wordt, of deze vertegenwoordigt, van en hond, waarvoor een herplaatsingsovereenkomst wordt of is getekend met de stichting.
  • Herplaatser: de hond waarop de herplaatsingsovereenkomst betrekking heeft.
  • Herplaatsingsovereenkomst: de overeenkomst tussen de contractant en de stichting, waarbij de stichting zich verplicht de hond aan de contractant over te dragen in eigendom tegen een door de contractant te betalen prijs ( herplaatsingsbijdrage) onder de in de adoptie overeenkomst vastgelegde voorwaarden.
  • Reservering: de afspraak tussen de stichting en de contractant om de hond in eigendom over te nemen binnen een onderling overeengekomen termijn.
  • Vaccinatie: de op het moment van de adoptie overeenkomst geldende vaccinatie-verplichtingen waaraan partijen moeten voldoen.

Artikel 2 Algemeen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de stichting en de contractant voor zover deze betrekking hebben op het plaatsen van een hond.

Artikel 3 Gang van zaken voorafgaand bij de adoptie

  1. De stichting stelt de contractant in de gelegenheid om de herplaatser vooraf te bezoeken. Als de contractant de herplaatser niet kent, zal er vooraf een kennismaking plaats vinden tussen de contractant en de herplaatser. Indien de stichting het nodig acht volgt er nog een volgende observatie dag om na te gaan of de stichting de herplaatser wil /kan overdragen aan de contractant. Indien de stichting de contractant niet geschikt acht voor de herplaatser is zij gerechtigd van de overdracht van de herplaatser af te zien zonder verdere opgave van redenen.
  2. In goed overleg kan gekozen worden voor directe herplaatsing.

Artikel 4 De herplaatsingsovereenkomst

De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van de stichting, door de contractant.

Uiterlijk op de dag van overdracht van de herplaatser ondertekent de contractant de adoptie overeenkomst.

De stichting is voor vragen, opmerkingen en spoedgevallen bereikbaar via telefoonnummer: 06 22501438 (mw. Van der stelt ) en via email op: info@stichtingstrelendehanden.nl 

Artikel 5 De prijs en de prijswijzigingen

Er wordt voor elke geplaatste hond een herplaatsingsbijdrage in rekening gebracht. Deze dient voorafgaand aan de daadwerkelijke overdracht van de hond te zijn voldaan. Of anderzijds dient deze ten tijde van de overdracht van de hond volledig te worden voldaan, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen met de stichting.

Artikel 6 De Betaling

Betaling aan de stichting dient te geschieden door overmaking van het bedrag op de bankrekening van de stichting o.v.v. de naam van de hond op rekeningnummer: NL29RABO 0116723416 of ter plaatse via een betaalverzoek. Voor een overboeking vanaf een buitenlandse rekening gebruikt u de BIC-code. Indien de contractant wil reserveren, dient deze een aanbetaling te doen van             € 200.00. Indien de hond na één (1) week niet is opgehaald of binnen een andere overeengekomen termijn, dan vervalt de aanbetaling ten bate van de stichting en vindt er geen restitutie meer plaats.

Artikel 7 Niet tijdige betaling

Indien de contractant de betaling niet vooraf heeft gedaan en ook niet ter plaatse betaald, zal de hond niet worden overgedragen. De herplaatsingsovereenkomst wordt daarna beschouwd als niet tot stand gekomen.

Artikel 8 Rechten en plichten van de stichting

  1. De stichting plaatst de herplaatser en zal betrachten zoveel mogelijk rekening houden met de individuele wensen van de contractant. De stichting mag zonder opgaaf van redenen een contractant weigeren een aanbod te doen om een herplaatser te plaatsen.
  2. De stichting overhandigt de herplaatser met een goed passend veiligheidstuig. Dit tuig mag de contractant tegen de gemaakte kosten van de stichting overnemen. De contractant kan ook zelf zorg dragen voor een goed veiligheidstuig bij de overdracht en stelt de stichting daarvan vooraf in kennis. Het veiligheidstuig moet minimaal 3 maanden gebruikt worden.
  3. De herplaatser dient vervoert te worden in een autobench of aan een autogordel. Deze dient men zelf aan te schaffen.
  4. De stichting is verplicht de herplaatser zo snel mogelijk na overdracht, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ondertekening van de herplaatsingsovereenkomst (ivm herroepingsrecht), op naam van de contractant te laten registreren bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren (NDG) of soortgelijk. De kosten van de registratie zijn voor rekening van de stichting.
  5. Indien er vermoedens zijn van, of meldingen zijn over verwaarlozing c.q. mishandeling van een van ons herplaatste hond, is de stichting ten alle tijden bevoegd om de betreffende herplaatser te bezoeken en indien noodzakelijk de nodige stappen te ondernemen welke de stichting noodzakelijk acht voor de betreffende herplaatser. De contractant verplicht zich om de stichting ten alle tijden toelating te verstrekken tot de herplaatser.

Artikel 9  Verantwoordelijkheden en plichten contractant

  1. De stichting verplicht zich tegenover de contractant om alle haar bekende informatie van de herplaatser te verstrekken. Ondanks dat de stichting altijd probeert alle informatie over de herplaatser met grootst mogelijk zorg te verzamelen, kunnen er toch onvolkomenheden zijn. De stichting aanvaart uitdrukkelijk geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie en hieraan kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleent. Indien de herplaatser gebreken heeft, waarvan de stichting op de hoogte is, dan ontvangt u daarvan een separate overeenkomst.
  2. De contractant neemt de verplichting op zich om op eigen kosten de hond een liefdevolle en langdurige verzorging te geven volgens de daarvoor in Nederland algemeen geldende maatstaven. De verzorging omvat: voldoende bewegingsvrijheid, goede voeding, medische verzorging en de juiste huisvesting. De herplaatser zal niet in een buitenverblijf worden ondergebracht en altijd binnenshuis overnachten.
  3. De contractant is zich bewust van alle verantwoordelijkheden, die het bezit en het houden van een herplaatser met zich meebrengt en zal de herplaatser nimmer toestaan mensen en/of dieren lastig te vallen en/of schade aan te richten.
  4. De stichting kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige door de herplaatser toegebrachte directe of indirecte schade in welke vorm dan ook. De contractant vrijwaart de stichting voor elke aansprakelijkheid daarvoor.
  5. Het is de contractant niet toegestaan met de herplaatser te fokken, deel te nemen aan races, de jacht of de herplaatser te gebruiken voor zakelijke doeleinden.
  6. De contractant mag de hond nimmer verkopen of de zorg overdragen aan derden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de stichting. Dit met als uitzondering dat de zorg overdragen aan derden wel slechts tijdelijk is toegestaan bij vakantie of ziekte van de contractant.
  7. Indien de herplaatser bij overdracht niet is gesteriliseerd/gecastreerd, verplicht de contractant zich er toe om zodra dit medisch verantwoord is de herplaatser alsnog te laten steriliseren/castreren. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de contractant. De contractant dient vervolgens de stichting daarvan op de hoogte te stellen middels het overleggen van een bewijs van de dierenarts.
  8. Het is de contractant verboden om de herplaatser af te staan of te verkopen aan derden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de stichting. Indien om welke reden dan ook de contractant toch afstand wil doen van de herplaatser, zal in beginsel de stichting de herplaatser binnen een redelijke termijn zelf terug nemen. De contractant verplicht zich daarbij de zorg van de hond te blijven houden totdat de stichting een geschikte opvang heeft gevonden. De contractant mag de hond gedurende deze tijd niet uit huis plaatsen, tenzij in onderling overleg met vertegenwoordiging van de stichting anders wordt overeengekomen en is vastgelegd.
  9. Na een herplaatsing van de herplaatser doet de contractant afstand van de hond en dit zal in een onderhandse akte (de zogenaamde afstandsverklaring) worden vastgelegd. Met de ondertekening van deze akte /verklaring eindigt de adoptie overeenkomst. Voor de herplaatsing worden aan de contractant geen kosten in rekening gebracht.
  10. Indien de herplaatser binnen een termijn van 4 weken terug komt naar de stichting, krijgt de contractant de volledige herplaatsingsbijdrage retour gestort. Op voorwaarde dat:
    1. De veiligheid van de hond niet in gevaar is geweest.
    2. Er een gegronde reden is.
    3. Er voldoende inzet is getoond en overleg met de stichting is geweest om de herplaatsing succesvol te laten verlopen. Dit alles ter beoordeling aan de stichting.
  11. Wanneer een herplaatser vermist raakt, zal de contractant de stichting hiervan per ommegaande op de hoogte stellen. De contractant zal alle mogelijke stappen ondernemen om de herplaatser terug te vinden. Tevens wordt van de ondernomen acties de stichting op de hoogte gebracht.
  12. De contractant verklaart zich uitdrukkelijk bereid om een vrijwilliger van de stichting altijd toegang tot de herplaatser te verlenen om deze te kunnen bezoeken.
  13. Wanneer de vrijwilliger van de stichting constateert dat de herplaatser niet de juiste verzorging krijgt en/of de contractant zich niet houdt aan de voorwaarden behorend bij het adoptiecontract, dan zal de stichting dit bespreken met de contractant. Dit teneinde de situatie van de herplaatser zo snel mogelijk te verbeteren. Is dit gesprek om welke voor reden dan ook niet mogelijk, dan is de stichting gerechtigd om zonder gerechtelijke tussenkomst de herplaatser onmiddellijk terug te vorderen en om de herplaatsingsovereenkomst per direct te ontbinden.
  14. In geval van verhuizing is de contractant verplicht de adreswijziging direct na de verhuizing aan de stichting door te geven

Artikel 10 Ongevallen met - of ziekte van herplaatser

  1. De stichting is niet aansprakelijk voor medische kosten die gemaakt worden na overdracht van de herplaatser aan contractant. De contractant kan de stichting niet aansprakelijk stellen voor enige kosten voortvloeiend uit de gevolgen van een eventuele vechtpartij of bijtincident, omdat de contractant niet op de hoogte is van de risico's van het houden van honden.
  2. Euthanasie van de herplaatser is alleen toegestaan Indien er sprake is van ondraaglijk lijden, wat niet meer verholpen kan worden. De noodzaak van de euthanasie moet vastgesteld worden door een erkend dierenarts. Deze dierenarts dient de euthanasie zelf uitte voeren. Indien de hond om een andere reden geëuthanaseerd moet worden, is men verplicht eerst toestemming te vragen aan de stichting. De contractant verplicht zichzelf om na het overlijden van een herplaatser dit schriftelijk of via de mail door te geven aan de stichting, dit vergezeld door een kopie van de overlijdensverklaring ondertekend door de behandelende dierenarts.

Artikel 11 Euthanasie en overlijden herplaatser

De contractant informeert de stichting zo snel mogelijk over het overlijden van de herplaatser. Bij overlijden van de herplaatser wordt de adoptie - overeenkomst beschouwd als te zijn beëindigd op de dag van het overlijden van de herplaatser.

Artikel 12 Gevolgen van het niet nakomen van de herplaatsingsovereenkomst

Indien de contractant de voorwaarden voortvloeiende uit de overeenkomst en deze algemene voorwaarden niet na behoren respecteert en nakomt, is de stichting gerechtigd na een schriftelijke aanmaning tot nakoming om de herplaatsingsovereenkomst te ontbinden na het verstrijken van 2 weken na de ter hand stelling van de aanmaning. Dit zonder dat daar toe eerst een schriftelijke in gebrekenstelling aan contractant kenbaar gemaakt dient te worden.

Artikel 13 Aansprakelijkheid

  1. De stichting is na overdracht van de herplaatser niet verantwoordelijk voor het betalen van de gemeentelijke hondenbelasting en het doen van aangifte hiervoor.
  2. De stichting is niet aansprakelijk voor indirecte schade die door de contractant geleden wordt. De contractant vrijwaart de stichting voor alle aanspraken van derden met betrekking tot schade die door de herplaatser is veroorzaakt.

Artikel 14 Klachtenprocedure

Een klacht kan schriftelijk worden ingediend bij het bestuur van de stichting en deze wordt vervolgens door het bestuur van de stichting behandeld.

Artikel 15 Afwijkingen algemene voorwaarden

Individuele afwijkingen worden schriftelijk vastgelegd tussen de stichting en de contractant.

Artikel 16 Wijzigingen algemene voorwaarden

Het bestuur van de stichting behoudt zich het recht voor deze algemene voorwaarden te wijzigen.

Artikel 17 Recht en forumkeuze

Op de adoptie — overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen zullen aanhangig worden gemaakt bij de daartoe bevoegde rechter in het arrondissement Zeeland — West Brabant.